donderdag 6 december 2012

Veggie-dag

Zo, de veggie-dag zit erop. In de klas startten we vanaf 10u30 met de voorbereidingen. De klas werd in 4 groepjes verdeeld en via een stappenplan mochten de kids vier leuke veggie-gerechtjes in mekaar flansen. Er hing een fris, gezond aroma in de lucht. Enkele kids maakten op de Ipads een leuke cartoon i.v.m. Veggie. Enfin omstreeks 12 u stonden alle gerechtjes klaar en kon ons veggie-restaurant openen.
Via deze link: veggie   Kom je op de website met veggie-ideetjes.
De bedoeling van deze dag was vooral om onze ecologische voetafdruk in vraag te stellen. In onze lessen Wereldoriëntatie leren we momenteel veel over onze voedselbronnen.
Foto's volgen nog...


vrijdag 9 november 2012

W.O. natuur

Hey kids,


Ja, eindelijk een blogbericht. Deze week leerden we vanalles over de natuur. De delen van een paddenstoel, varen en mos gingen er makkelijk in. We hadden dit dan ook allemaal ontdekt op onze leerwandeling voor de herfstvakantie. Toch was er een moeilijker deel te verwerken. De delen van een bloem. In onze schrift staat een niet zo duidelijke tekening. Maar we hebben wel een extra hulp op het internet gevonden. Bekijk vooral deze animaties om je toets voor te bereiden.

Link naar delen paddenstoel

Link naar delen van een bloem

Bioplek (animatie)

Determinatietabel bomen voor kids

dinsdag 30 oktober 2012

Blog komt wel op gang

Ja, beste kids en volgers deze blog blijft even in gebreke. Ik steek het niet onder stoelen of banken, het is soms een beetje druk en de blog laat ik dan spijtig genoeg wat links liggen. Geef me dus even de tijd...
Ondertussen staan de oefeningen in bingel www.bingel.be  klaar en zal ik tijdens deze vakantie wat foto-artikels toevoegen op deze blog.
Ondertussen niet stilgezeten hoor. Geloof het of niet, maar heb net 2 dagen cursus achter de rug. Samen met de juffen Elke, Gaëlle, Anouk en Maaike hebben we een smartboardtraining achter de rug. Enfin, ik mocht mee begeleiden en de juffies hebben heel wat ontdekt. Nu neem ik toch eventjes wat creatiepauze. Maar ik zal al vlug terug lesjes aan het opbouwen zijn. Want dat primeert even samen met trachten mijn klasje verder uit te bouwen. Veel tegelijk, maar dat komt wel goed.
de uren ouderavond geef ik maandag mee...

donderdag 18 oktober 2012

Gedicht


de hongerige olifant
In de dierentuin midden in de nacht 
danste een olifant en dacht :
wat ben ik mooi vandaag 
iedereen ziet mij graag !
Ik heb een lang slurf en een mooie kont 
en ik ben ook supergezond !
Het werd weer dag 
en er kwamen mensen met een glimlach.
De olifant dacht ik heb zin om te eten 
ik wil een mens om op te vreten !
En zo gezegd zo gedaan 
viel hij een mens aan .
Toen had hij een ontbijt 
en had hij helemaal geen spijt !!
groetjes van de schrijvers :
Sara,Serge,Angelo en Lotte
       !!!!!

zondag 7 oktober 2012

kijklijnen

Hieronder vind je de link naar kijklijnen. Ik neem aan dat sommige kids dit nu ook zelf willen uitproberen. Uiteraard link in Ninjario erbij. Succes.
Link naar kijklijnen

Link naar Ninjario





vrijdag 5 oktober 2012

De blog bleef links

Ja, de tijd slurpt mijn blogadvertenties wat op. Ik ga me niet excuseren, maar de lessen voorbereiden neemt echt veel tijd in beslag. Geen nood, de blog vullen we wel aan. Want de high5c'kes hebben niet stilgezeten.
We hebben echt al veel gedaan. Deze week toonden de kinderen hun zelfgemaakt spelreglement. Ze deden zelfs meer. Ze maakten een voorontwerp van dit spel. Ik viel achterover van de creatieve kunsten van jullie kids. Hieronder een fotoreportage met uitleg. Sommige spelen gaan we nog een beetje bijwerken en dan contacteer ik toch eens een ontwerper. Ik wil met jullie kids hier iets uitproberen!!!!???
De meester zal ook een spel op het smartboard ontwerpen: nl. Dartport.
Dit is een ingenieus rapportsysteem met een dartworp?? Ja wacht de ouderavond maar af...


Zeer origenele meiden met het nieuwe spel:
Wie is de lover
Kwosterd-girls

Een spel voor op de speelplaats "Koefoet"

Achtervolging was een
origineel concept



maandag 24 september 2012

Breuken oefenen

Elk jaar keert het wel terug. Breuken zijn blijkbaar "vieze getallen". Ik kan daar wel een beetje inkomen. Maar oefenen is daar de kunst.
Ik geef jullie enkele interessante links waar je kan oefenen. Woensdag proberen we ook op de Ipads. Maar oefen alvast thuis. Gewoon op de gekleurde link klikken.

Breuken online:   Je moet zelf je oefening kiezen en dan trainen.
Computermeester:  Deze link goed bekijken, vooral de onderste oefening is nu interessant.
Rekentaal : Breuk van een hoeveelheid nemen
Game met breuken  : Hier ga je je Engels moeten bovenhalen. Desnoods hulp van ouders. Even een moeilijke maar er is altijd meer...
Verzamelsite met breukoefeningen.

Ok, daag je ouders uit en versla ze...(liefst)

dinsdag 18 september 2012

Appy hour

Ja, het was nog een beetje stil op deze blog. Ik geef toe dat de overgang naar het vijfde veel tijd opslorpt. Het zal hard werken worden. Ik heb het er zeker voor over. Stilstaan doen we ook niet. Maandag kregen we een opleiding om de Ipads nuttig aan te wenden in de klas. We hadden op voorhand de koppen al eens bijeengestoken met de leerkrachten van de derde graad. In onze klas houden we een 'appy hour'!! 5 Kids werken met de Ipads in een rotatiesysteem. De andere leerlingen voeren een contract uit. Woensdag 19 september onze eerste 'appy hour'. Ik ben zelf zeer benieuwd. In onze bijscholing hebben we nog heel wat leuke doe-opdrachten bekeken. Dus er komt nog...

donderdag 13 september 2012

Welkom op de infoavond

Zo, jullie zitten nu in het klasje van jullie dochter of zoon. Zo eens lekker terug achter de schoolbanken vertoeven roept herinneringen op. Ik moet je echter teleurstellen, niets is nog hetzelfde gebleven. Gelukkig maar, anders zat je nu terug in die stoffige omgeving van weleer. Vandaag doorlopen we het vijfde leerjaar. Weet je voor mij zijn er nog heel wat nieuwe dingen te ontdekken en dat boeit me enorm...Op een goede samenwerking.

maandag 10 september 2012

Nieuwe banken en stoelen

Zo, maandag 10 september was echt wel een druk dagje. Voor de eerste keer onze zwembeurt. De organisatie moeten we nog eens herbekijken, want een kwartier op de bus wachten lijkt me wat overbodig. Misschien kunnen we onze trip te voet doen en met de bus terugkeren. Vandaag brachten ze dan ook ons nieuw meubilair. Op een half uurtje stond alles perfect klaar, maar door de hele poespas hebben we eigenlijk niet echt les kunnen volgen. In de namiddag kon Frans wel doorgaan. Meester Jan doet dat goed, want de Franse taal heeft hij echt goed onder de knie. Enfin nog een weekje en dan zijn we op kruissnelheid. We behouden het evenwicht...

dinsdag 4 september 2012

Echt gestart nu

Zo, vandaag dinsdag was de eerste echte schooldag, meteen een niet al te makkelijk wiskundelesje er tegenaan gegooid en een leuke babbelles met babbelballetjes. Zelfs Wereldoriëntatie werd al kwistig uitgedeeld. Goed bezig dus! Zijn we al op dreef?  Mja, het begint er al goed op te lijken alvast. Voor de eerste keer heb ik de indruk dat ik niet al te veel uitleg moet geven hoe we gaan werken. Dat is leuk meegenomen. Andere zaken komen trager op orde. Vanaf morgen hebben we wel onze wiskunde - en taalschriften ter beschikking. Op de werkboeken Frans en WO moeten we nog wachten. Ondertussen meld ik nog even dat ik deze klas niet de volledige lessenrooster heb. Ik heb ook 4 ICT- uren binnen onze school. Deze uren dienen vooral om gans ons team pedagogisch en didactisch te ondersteunen. Vooral naar het gebruik van smartboard en het opstellen van een doordachte en operationele leerlijn. Die 4 lesuren worden opgevangen door meester Jan. Deze ervaren leerkracht zal de lessen Frans combineren met een lesje muzische vorming. Meester Jan kennende zal hij hier wel iets speciaal mee aanvangen. Ja, de mannen staan echt wel hun mannetje in het vijfde leerjaar.
Ik tracht deze week nog een klasfoto te klikken en te publiceren op deze blog. Laten we zeggen dat we volgende week, wat meer kindertaal gaan gebruiken. Noteer alvast: donderdag 13 september = info-avond in de middenschool zelf. Start: 19u00

zondag 2 september 2012

Start schooljaar

Ziezo, we zijn weer gestart. Het zal allemaal nog een beetje wennen zijn deze eerste dag. Maar zoals gewoonlijk zijn we snel weer op tempo. Benieuwd ben ik wel. Ondertussen staan er toch al banken en stoelen in onze klas. Nog eventjes geduld voor de nieuwe levering. We kunnen alvast starten. Sommige lln kennen mijn blogsysteem wel, maar er zijn nieuwe klanten...Deze blog heb je echt nodig om het vijfde te overleven. Ondertussen is de eerste schooldag bijna achter de rug. Onze nieuwe campus hebben we ook al ontdekt en vanaf nu ben je een volwaardige high5cu-student. Cool...

woensdag 29 augustus 2012

Klas klaar en niet klaar??

Zo, de klas is netjes geschilderd. Voorbijgangers vinden het een geslaagde combinatie, dus dat zit wel snor.
Morgen wordt de vloer gepoetst en dan kan ik donderdagmiddag mijn kasten netjes schikken. Zo ver , zo goed zou je denken...vandaag kreeg ik te horen dat de tafels en stoelen pas maandag toekomen!!! Dat wordt dus eventjes een vervelende situatie. We lossen dit wel op. Misschien al een leuke opdracht: knutsel zelf een stoel en tafel voor 1 dag....
De afbeelding is alvast de stoel die ik voor mezelf in elkaar geknutseld heb.

maandag 27 augustus 2012

Eerste werken reeds achter de rug.

Zo, vandaag in mijn nieuwe klasje reeds de eerste klusjes opgeklaard. Het smartboard hangt al netjes op zijn plaats. Die muur is nu reeds geschilderd. Eerder een donkere tint (aubergine) om het effect van het smartboard nog te verhogen. Morgen kladderen we de mojito-kleur tegen een andere muur en werken we de fijne kantjes af. Als het lukt schilderen we ook de achterste muur ( sodablauw) ik tracht morgen een foto te nemen van voor en na. Want de klas was echt in een triestige toestand achtergebleven. Ik hoop woensdag klaar te zijn met de verfkarwei. Dan nog alles netjes op zijn plaats zetten. Oh ja, de nieuwe banken en stoelen zijn er nog niet. Spannend!!

woensdag 22 augustus 2012

Ontdekt!!!

Zo, de eerste bezoekers uit België hebben de nieuwe blog gevonden. Yarno meldde mij als eerste zijn ontdekking. Nu zal het snel gaan, want dat nieuwtje geven jullie wel door zeker. Mag gerust hoor...maar ga ik nu de klassamenstelling verklappen?? Ik weet het niet, heb net opgevangen dat ik volgend schooljaar 3 bazen ga hebben. Dan heb ik toch een beetje schrik om hier ineens alles te verklappen, maar de wereld is aan de durvers!!!

woensdag 15 augustus 2012

Gevonden

Gevonden, dit is dus de nieuwe blog van meester Wim. Misschien ben je al op zoek gegaan via google. Goed gevonden dan. Deze blog wordt op 29 augustus echt bekend gemaakt. Dus niet verklappen....
Uiteraard zal deze blog nog heel wat inhoud moeten krijgen. 3 September vliegen we er echt in. Voor de nieuwe kids bij meester Wim, zal deze blog een belangrijk communicatiemiddel worden tussen jou, je ouders en mezelf. Op 29 augustus verklaar ik ook de ietwat rare naam van deze blog. CU L8R

zondag 12 augustus 2012

Nieuwe blog

Voila se ondertussen is de nieuwe naam voor de blog al aangemaakt.
high5Cu.blogspot.com wordt de nieuwe uitdaging. Met dank aan de papa van Suzy Lamot die de "high five" tip gaf.
Eerste berichtje reeds in orde de rest volgt wel.
Eventjes nog wat gegevens verzamelen en een van de dagen zijn de vierakes al vergeten...